13 iulie 2009

HAI SICTIR !!!


Uite, a venit vara şi ne-a prins pe toţi în plină criză. Adio vacanţe prelungite, adio excursii în străinătate! Strîngem puţin cureaua, mai sunăm din rudele de la ţară, munte ori mare. Că deh, o trece şi criza asta! Vestea bună e că în 2009, de la bugetul de stat au fost alocate peste 81 de milioane de euro pentru primele de vacanţă ale tuturor amărîţilor care lucrează în sistemul de stat.
Că unii angajaţi ai statului nu capătă nici măcar un sfanţ pentru vacanţa mult visată, iar alţii sînt blagosloviţi cu peste 1000 de euro, e altă poveste.
Depinde cum a ştiut fiecare instituţie să îşi negocieze bugetul. Ideea e că cea mai mare parte a angajaţilor din sistemul de stat care şi-au tocit costumele ori fustiţele în birourile înţesate de dosare vor fi recompensaţi cu vîrf şi îndesat. Oamenii chiar merită! Nu contează că bugetul de stat abia se tîrîie, că se împrumută de la bănci, că peste tot se taie din lefuri ori din alte cheltuieli inutile. Oamenii trebuie să plece în concedii şi nu pe cheltuiala lor. Şi asta deoarece lucrează la stat.
În topul celor care îşi vor permite un concediu simpatic se află angajaţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. Suma alocată pentru primele de vacanţă este de peste 850.000 euro, de unde rezultă o medie de 1.260 euro primă de vacanţă pentru fiecare angajat. Elegant, nu? Ar fi absolut futil să vorbim despre poziţia ministrul Blaga în ochii angajaţilor. Osanale fără număr-fără număr!
Cu paşi mărunţi, dar siguri, pe locul doi (II) s-a apropiat Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri care a alocat 1.430.000 euro pentru primele de vacanţă. Aşa, estimativ, să ajungă la toată lumea. În medie, fiecare angajat va primi 1.200 de euro.
Pe locul trei (III) avem o instituţie bugetară care s-a înscris în cursa primelor de vacanţă cu 330.000 euro. E vorba de Consiliul Concurenţei care va băga în buzunarele fiecărui angajat 1.082 euro.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României se poziţionează pe locul patru (IV) cu 506.000 euro alocaţi pentru nişte vacanţe decente ale angajaţilor atît de solicitaţi. Fiecare va avea în portofel o sumă de 1.055 euro pentru vacanţa plătită de către stat.
Pe ultima poziţie în Top 5 prime de vacanţă se află Oficiul Naţional de Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor care a alocat 109.000 euro pentru a-şi trimite angajaţii pe coclauri. Bugetarii Oficiului vor cheltui pentru vacanţe 929 euro/angajat din bugetul statului. Şi asta cît se poate de legal!
SURSA : CATAVENCU

Ori noi suntem prosti ceea ce in mare parte este adevarat ori ei sunt cu adevarat baieti destepti. Nu imi vine sa cred cata nesimtire zace in oamenii politici care conduc tara asta atata vreme cat in perioada de criza majora in care e varata si tarisoara asta, unii isi permit alocarea unor fonduri de vacanta de mii de euro pentru "sarmanii" care isi misca hoitul de colo colo in demersul evident de praduire a ceea ce a mai ramas de praduit in tara asta si nicidecum in interesul celor pe care ii reprezinta.
"SA TRAITI BINE" pe banii nostri si sa nu uitati in toamna sa ne chemati la vot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Counter Powered by  RedCounter